"Топлофикация" София пак пусна парното заради априлския сняг. Поради настъпилото застудяване, наличието на три последователни дни с температура по-ниска от 12 градуса и метеорологична прогноза за застудяване, "Топлофикация" отново включва отоплението на клиентите в столицата.

Затопляне се очаква едва към вторник. Всички технически екипи, ангажирани с процеса, ще работят с удължено работно време днес и утре, пишат vesti.bg.

Само преди седмица "Топлофикация" София обяви края на отоплителния сезон и че спират топлоподаването от 12 април. Тогава от дружеството напомниха, че след приключването на отоплителния сезон започва кампанията за отчитане на уредите за дялово разпределение и изготвянето на изравнителните сметки. В тази връзка Топлофикация призовава клиентите си да осигурят достъп до всички жилища, включително и до апартаментите, в които отоплителните тела не се използват или са свалени.

София се събуди със сняг тази сутрин и в истинска зимна обстановка. В Драгоман, Велико Търново, Разград и в още редица области също преваля сняг. 10 см снежна покривка има обаче на границата между областите Габрово и Стара Загора. Тежкотоварни автомобили закъсаха, защото пренебрегнаха забраната за преминаване на автомобили до 12 тона. По-сложно е на северния склон на Шипка. Всички са с летни гуми, а шофьорите казват, че априлският сняг ги е изненадал. Препоръката е да се внимава и при "Хаинбоаз".