Бойко Борисов свика софийския актив подразнен от репликата на Огнян Герджиков, че за пет дни се е свършила повече работа, отколкото за пет години и каза, че думите му граничат с нахалство.

Борисов попита защо служебният премиер Герджиков не види какъв ремонт се прави в другата тръба на тунела, защо не види магистралите, естакадите. „Много мразя някой да ме подпитва по този начин. Точно когато проф. Герджиков беше във властта, искаха да дадат магистрала „Тракия" на концесия, а сега българинът се вози без пари, предаде БТВ. Точно по времето на Тройната коалиция се дадоха пари за тунел „Ечемишка", но нищо не се направи", добави Бойко Борисов.

Борисов възложи на столичните организации да благодарят на всички участвали в строителството.

„Всички булеварди, метро, паркове са направени. От какво недоволстват хората? От това, че не можахме да направим всички хора съпричастни с направеното“, посочи той.

За програмата на ГЕРБ лидерът на партията обясни: „За първи път направихме програма, която отчита направеното, възможностите, слабостите и там, където не можехме всички приоритети наведнъж да направим, и това, което можем да надградим“.

„В нашата програма няма нито едно обещание, формирана е на базата на събраните повече приходи в бюджета, по-рационалното им харчене и увеличаването на БВП“, каза още лидерът на ГЕРБ.