Пловдивчанинът Слави Стоянов е един от топ гримьорите в България. На него се доверяват много от известните лица от хайлайфа в България. Професионално се занимава с грим повече от 10 години. Страстта му към грима се появява,  когато е на  4 години, след като баба му, бохем по душа, започва да създава различни креативни образи в главата му. Разказва му за известни жени като Одри Хепбърн, Лайза Минели, Мадона и други кино и модни икони. Така той започва да търси в себе си това, което другите не могат  да видят у него.  Казва, че от  малък вижда света в розово. Желанието му да променя форми идва от това, че не робува на клишета и трудно се вписва в масата.

След като завършва училище е приет първи по успех в специалност „Руска филология” в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”, където учи един семестър, но разбира, че това не е за него. След това започва да се занимава с грим - любителски. Гримира се по няколко пъти на ден, а след това гримира и приятелки.

Постепенно се запознава с различни хора, когато през 2005 година се случва чудото. Единият от добре познатите в Пловдив фризьори Гаро Папазян го моли да замине с него да гримира моделите му за изложение в Турция. После разбира, че има конкурс за грим на тема „Кармен”.  Намират модел, купуват четки за 15 лири от изкуствен косъм, явява се на конкурса с още 36 участници и го печели.

TrafficNews.bg  потърси Слави Стоянов, за да разкаже за известните личности, с които работи и за тенденциите в грима по време на абитуриентските балове.

-Наближават абитуриентските балове, какви са тенденциите в грима тази година?

-Ако може да се говори за мода в грима, то нещата тази година търпят промени за мен! Наблюдава се тенденцията на плътни вежди и снопчета косъм по косъм! Изхождайки от тези факти, клепачът доста натежава! Препоръчвам промяна в позиционирането на акцентите! Тоест, очите да са в меки, ненатрапчиви тонове, но елементите да са по-интензивни! Силни контури на лицата, игра с гамите в ружа и драма и дързост в устните! Червилата да са по-матови, но в наситен и плътен цвят! Бордо, лилаво, дори и черно, защо не?

 -Какви съвети би дал на младите момичета за визия във важната нощ?

-Съветът ми е да не прекаляват със солариума! Тенът не е модерен и също така е вреден в прекаления му вид! Да са усмихнати, спокойни и уверени, да знаят, че нито роклята, нито прическата, нито  грима ги прави личности! На този ден акцентът са самите те!

 -За или против си тежкия грим върху млади лица?

-По принцип всяко лице има своите особености, тена, овала, излъчването, клепачите и цялостната визия са ключов фактор при определянето на интензитета в грима! На мнение съм, че най-хубавият грим за едно младо момиче е нейната усмивка!

-Кои известни личности си гримирал наскоро?

-Наскоро работих с Теди Александрова - голяма сладурана! Много е естествена и неангажираща! Ивана също ме посети. Очарован съм и силно респектиран от невероятната й дисциплина и опит.

-Кой е бил най-сложният грим, който си правил?

-Най-сложния грим, който съм правил е на момичетата, които не знаят какво искат! Тогава си събирам силите и с общи усилия нещата се получават, аз съм спокоен, защото зная, че точно тези, които най-много мрънкат, всъщност изобщо не са наясно какво искат. Тогава се намесвам аз и магията се случва!