Най-известните готвачи в България си дадоха среща в Пловдив, месец преди градът ни да се превърне в Кулинарна столица. Целият национален кулинарен отбор на България през уикенда се събра в ресторант "Сол и Пипер" , за да обсъди предстоящия турнир. Кулинарната купа е най- престижното състезание и ще се проведе за 9-ти път. Топ готвачи ще мерят сили в няколко категории като "Готвач на българия", "Кулинарен отбор на България", "Сладкар на България", "Пицар на България" , "Млад готвач", "Млад сладкар" и др.

Очаква се около над 100 готвачи, сладкари, пицари и карвинг декоратори да се включат в най-голямото кулинарно шоу, което ще се проведе от 20 до 23 април в Международен панаир Пловдив.  Те ще бъдат оценявани от международно жури, а правилата са съобразени с  изискванията на   Световната  асоциация на готварските гилдии. 

След като приключиха с официалната част, шеф готвачите сред които бяха Иван  Манчев, Андре Токев, Никола Николов, Милен Панев, Ивайло Димитров, Алекс Иванчев, се отдадоха на кулинарни изкушения в ресторант "Поркис", където ги очакваше сочна и ароматна скара. Доволни, гастроекспертите не пропуснаха да дадат 5 звезди на ресторанта. 

Вечерта домакинът им шеф готвачът Николай Боруков ги изненада с младо яре задушено по специална рецепта и някои от кулинарните шедьоври на "Сол и Пипер". Кулинарните звезди са завършили деня в клуб "Галакси", където са раздавали автографи.