Баровете са местата, които до голяма степен определят физиономията на един град. И не само физиономията, но и неговия дух. В това отношение Пловдив е изключително еклектичен. Огромните неонови надписи на нощните клубове привличат мейнстрийм обществото от бизнесмени, юпита, студенти и златоръсачки като свещ – нощни пеперуди. На другия полюс са малките клубове в Капана, разположени на няколко квадрата, обзаведени в стил „индъстриал” тук-таме с винтидж закачки. Те са запазената зона за младите интелектуалци, актьори, адвокати, журналисти, IT спецове и средностатистически хипстъри.

Със сигурност обаче някъде между тези два свята са хората, които никога няма да видите да кършат снаги на Азис, но и бритпопът, инди рокът и експерименталният  рок не е тяхната музика. Тази ниша вероятно е причината и за роящите се един след друг пиано барове под тепетата. Този формат обаче работи активно след полунощ и хората, които са  заети, могат да ги посещават предимно в петък и събота.  

Един нов клуб в Пловдив има амбциозната концепция да предложи на клиентите място, където могат да се срещнат на питие след вечеря, да поговорят, да потанцуват на любимите си парчета от 80- те и 90-те или да „загреят” за купона през уикенда. Клуб „Кomo” ще бъде отворен до края на седмицата, а пловдивчани няма да се затруднят да го открият, тъй като той се намира на мястото на бившия пиано бар „Еxcel” до новотела. Той ще отваря в 21 часа и  ще работи до сутринта. 

Интериорът на новото място ни връща към диско епохата, а останалото за пътуването във времето ще направят музиката и high-tech осветлението. Поп иконите на 80-те и 90-те: Мадона, Майкъл Джексън, Дейвид Бауи, Тина Търнър, Джордж Майкъл, се редуват с идолите от началото на века: Лейди Гага, Ейми Уейнхаус, Селин дион, Пинк, Джъстийн Бийбър.  

В клуба ще има тематични музикални вечери, в които ще звучат хитовете на различните поколения.

Баровете са като клубове по интереси - това са местата, на които отивате, за да видите хора, които вие бихте искали да срещнете. Музиката е лакмусът, който събира и разделя посетителите. В „Комо” на диджейския пулт често ще застава популярният DJ Роко, когото нощните птици познават от клуб „Брилянтин”, както и известни гост водещи.

Така че вадете миниполата и коженото яке с циповете, скъсаните дънки и цветния тишърт, вземете си лак, за да „циментирате” бухналата си грива, и си припомнете как се забавлявахте като ученици. След това може да го направите и в „Коmo”.

„Издислав” там ще бъде табу, но не и IS THIS THE LOVE на Masterboy.