На 104 г. Джорджио Мичети се превръща в интернет сензация, след като негов ученик му показва какво е "Фейсбук". Мъжът е роден на 7 декември през далечната 1912 г. в италианското градче Виареджо.

Неговото призвание е да рисува. Казва, че ще иска четка и бои, дори в задгробния си живот. Познати на Джорджио го описват като красив както отвътре, така и отвън, интелигентен и страстен мъж.

Италианецът най-често рисува хора, но признава, че предпочита женските фигури.

"Жените са любопитни, обичат да им обръщат внимание и са по-нетърпеливи да учат нови неща, ето защо ги предпочитам", казва с усмивка 104-годишният художник. На 104 г. Джорджио Мичети се превръща в интернет сензация, след като негов ученик му показва какво е "Фейсбук".

Мъжът е роден на 7 декември през далечната 1912 г. в италианското градче Виареджо. Неговото призвание е да рисува. Казва, че ще иска четка и бои, дори в задгробния си живот. Познати на Джорджио го описват като красив както отвътре, така и отвън, интелигентен и страстен мъж. Италианецът най-често рисува хора, но признава, че предпочита женските фигури.

"Жените са любопитни, обичат да им обръщат внимание и са по-нетърпеливи да учат нови неща, ето защо ги предпочитам", казва с усмивка 104-годишният художник. Джорджио предава знанията и таланта си на своите ученици, а един от тях преди две години му показва къде младите прекарват голяма част от времето си.

Така идва време ученикът да учи учителя си, Джорджио се сдобива с профил във "Фейсбук" и бързо печели приятели и последователи в социалната мрежа. Вместо да се размотава обаче Джорджио използва интернет, за да работиа.