Трафикът в Пловдив може да е изнервящ не само за обикновените шофьори, но и за тези, които управляват автобусите от градския транспорт. За тях напрежението може да е дори по-голямо - гонят разписание, трябва да спират на всяка спирка, а след това не е ясно кога някой ще им даде полагаемото им се предимство, че отново да потеглят... В общи линии - никак не им е лесно.

Заради това не е чак толкова изненадващо, че шофьор на автобус по линия 25 реши да си спести нервите от преминаването през едно от по-натоварените кръстовища в Пловдив - това на булевардите "Княгиня Мария Луиза" и "Източен". Движейки се към центъра, шофьорът направи завой вдясно малко преди кръстовището - към входа на Централни гробища.

Свидетел на сцената стана екип на TrafficNews.bg. Автобусът зави към гробищата, след което продължи по задната уличка "Борован", за да излезе все пак на "Източен". Смени леко маршрута си, но избегна образувалото се на кръстовището задръстване.

Този ход се използва от доста шофьори, на които не им се чака на светофара, макар малката улучка да е павирана и в лошо състояние. Но вероятно дори за шофьора на автобуса малкото друсане за него и пътниците му е било по-добър вариант от забавянето в задръстването.