Младата жена, която в момента се грижи за финансовото обезпечаване на лечението на кученцето, залято с разтопен асфалт - Любка Митова, днес ще ходи до полицията да даде показания, разбра Trafficnews.bg. Ако жената намери детето, открило кучето, ще го вземе с нея, за да разкаже на полицаите какво знае. Престъпникът, извършил това чудовищно деяние, все още е неизвестен.

Добрата новина обаче е, че кученцето Христо, както го кръстиха, се подобрява много бързо. Докторите от Централната ветеринарна клиника в София казаха, че състоянието му е стабилно и ако всичко е наред, в петък ще го изпишат. За лечението му обаче са необходими средства, които се набират в сметката на Любка:

BG64RZBB91551002118530
BIC:RZBBBGSF
LYUBKA MITOVA

Може и да се дари в клиниката на място като основание - за кученце Христо 47332, или по сметката на ЦВК София.

Историята на кученцето, което беше залято с разтопен асфалт, потресе българите. Възмути ги, разгневи ги, сплоти ги. Както обикновено става в такива случаи. Оказва се, че единствената попечителка, която до момента се грижи за финансовото обезпечаване на лечението на Христо, е Любка Митова. Възхищаваме й се и в същото време призоваваме всички, които са се обаждали в Централна ветеринарна клиника, за да се интересуват за състоянието на кучето, както и тези, които имат възможност, да помогнат със средства за възстановяването на животното.

"Моля не се обаждайте в Централна ветеринарна клиника за състоянието на кучето. Момчето е добре, може да се свържете с Любка Митова, кученцето е в ЦВК и сметката му расте", написа Анастасия Кириллова в страницата си във Фейсбук. Наистина, нека да помогнем, освен да се вайкаме и възмущаваме! Който иска, да се свърже с Любка Митова ТУК!

Що се отнася до злодея, за когото всеобщото мнение на читателите на TrafficNews.bg е, че не е човек, много се надяваме в най-бързо време да бъде открит от полицията и да си получи заслуженото.