Паркиранията на места за инвалиди без това право са често срещано явление у нас. Това основно се случва на паркингите на молове, търговски центрове и големи магазини, защото тези паркоместа са разположени възможно най-близо до входовете. Понякога обаче подобни нарушения се правят и в центъра на Пловдив, тъй като шофьорите просто не искат да губят време в търсене на място за паркиране. Или пък… просто не им пука.

Пример за два такива случая ни изпрати читател на TrafficNews.bg. Той е заснел два автомобила, паркирани на инвалидни места на улица „Филип Македонски” до Цар-Симеоновата градина. Читателят ни подчертава, че автомобилите не са имали необходимия инвалиден талон, който дава право на хората в неравностойно положение да използват тези места.

Може пък шофьорите наистина да са имали някакво увреждане – вероятно на очите, че да не видят  намиращия се на метри от тях знак, ясно информиращ, че това е място за инвалиди. Друг вариант е просто да са искали да спрат на удобно място в центъра, за да не им се налага да ходят много-много по заснежените и заледени алеи и тротоари. Кой знае…

TrafficNews.bg благодари за активното гражданско отношение на всички читатели, които ни изпращат снимки и видео на нередностите. 

Ако и вие имате снимки, видео или информация за каквито и да било нарушения – изпращайте ги на имейл: redaktor@trafficnews.bg .