Нов воден ад започна да обхваща Пловдив в отделни части на града. Част от основните булеварди са под вода. Завоят на Коматевския възел към Централна гара има около 40 сантиметра вода. Там автомобилите навлизат със скорост 50-60 километра в час и изведнъж се озовават в езеро. Това е и причината вече да има няколко закъсали коли посредата на пътя, които създават предпоставка за катастрофи.

Наводнен е и бул „Христо Ботев“ в района на Сточна гара точно пред W гардън, както и на „Голямоконарско шосе“, сигнализираха читатели. Там също има закъсали. Наводнение и паднали клони има и по новоасфалтираната ул. "Лерин".

Осветлението по част от „Никола Вапцаров“, „Коматевския възел“ и ул. „Орловец“ не работи.
Една от най-засегнатите улици в момента е именно „Орловец“.

Там водата на места достига един метър.

„Много бързо се покачи нивото на водата и започна да влиза в сградите, сега не можем да си тръгнем от работа“, разказаха работници, чиято смяна приключва.

Те обясниха, че вчера от ВиК уж са чистили шахтите, но само вдигнали решетките. Днес положението е същото.
„Подадохме сигнал на телефон 112, а от там ни казаха, че ще предадат сигнала. Досега резултат няма. Обадихме се на дужурния във ВиК-Пловдив, а той ни каза цитираме:

„Аварийните екипи работят от 8 до 19 часа, съжаляваме, но сега нищо не може да се напправи – изгребвайте с кофи, ако можете“

„Това е пълно безхаберие и абдикиране от отговорност, да не дава Господ да ни сполети по-голямо бедствие, защото тогава ще се види как пак не сме подготвени“, разказаха хората, блокирани на ул. „Орловец“.

Ако имате снимки, видео или сигнали за проблемни участъци, изпращайте ги във фейсбук страницата ни или на имейл: redaktor@trafficnews.bg

Щетите от последната БУРЯ - ВИЖТЕ ТУК

TrafficNews.bg