Студенти и преподаватели от Медицински университет – Пловдив ще премерят сили в турнири по волейбол, баскетбол, футбол, тенис на корт и на маса и стрийт фитнес. Спортният празник е включен за първи път в информационната сесия по Програма "Еразъм+", а поводът е 75-годишнината от създаването на Медицинския университет и Факултета по дентална медицина към него. Той ще се проведе на 16 октомври от 13.30 ч. в Младежки център Пловдив.

„Очакваме много от нашите студенти първокурсници и като участници, и като публика. Избрали сме това място, защото площта е голяма и е безопасно, има възможност хората да спазват необходимото разстояние.  Искаме също да представим на многобройните ни чуждестранни студенти и на тези, които не са от Пловдив, възможността за спорт на открито на Гребната база и опциите да използват Младежки център допълнително, извън часовете по спорт”, обясни пред TrafficNews доц. Албена Иванова, ръководител секция Физкултура и спорт в МУ-Пловдив.

Тя е изключително горда със спортните постижения на бъдещите лекари. Всички първокурсници преминават обучение по физическо възпитание и спорт, което надгражда техните знания и умения от предишната форма на обучение. Освен това МУ-Пловдив има и представителни университетски отбори по аеробика, баскетбол, волейбол, тенис на корт и на маса, футбол, крикет, лека атлетика и плуване.

 „Студентите ни се изявяват много добре на различни състезания, печелят медали на регионално и национално ниво. В последните години участват и на редица международни турнири. Имаме състезатели в националния отбор по крикет. Получаваме подкрепата на ръководството и нещата се получават много добре”,  разказа доц. Иванова.

За всички победители по време на спортния празник в "Еразъм ден" са предвидени купи и медали. Всички присъстващи ще имат възможност да се запознаят и с възможностите за обмен на студенти и преподаватели по програмата "Еразъм+".