„Косата ми изобщо не расте“, това го е кавала всяка тора жена. И се е чудила как да даде повече сила на косата си, за да може да дръпне поне с няколко сантиметра. Друг е въпросът и, че често се налага да скъсим косата си заради изтощаване а после отново искаме да бъде в същата си дължина, та дори и по-дълга. Е освен продуктите, които се предлагат по магазините има и всякакви бабини илачи и домашни мехлеми, които дават своя принос за растежа на косата.

Ето и един продукт, който е изключително препоръчван за растеж на косата – сухата горчица. У нас продуктът може да се намери в руските магазини.

Как да си направите маска за коса със суха горчица?

Трябват ви: 2 с.л горчица на прах, 2 с.л гореща вода, 1 разбит жълтък, 2 с.л зехтин или друго масло, 2 ч.л захар.

Горчицата предизвиква приток на кръв към корените на косата. По този начин косъмът се подхранва. Горчицата придава повече обем на косата. Нанесете маската, като разделите косата на кичури. Маската леко обезмазнява косата. Сложете найлонова шапка и забрадете с памучна забрадка. Останете около 15 минути.. Зависи колко силно е въздействието на сухата горчица. Ако имате алергия към сухата горчица или към другите съставки, не правете тази маска. Измийте с хладка вода и билков или натурален шампоан.

NB! Бъдете внимателни с количеството и времето в което стоите със сухата горчица, тъй като продуктът е силен и може да има и негативен ефект.