В свободното си време 31- годишната Клаудия е донор на изпражнения.

„Някои от приятелите ми смятат, че това е малко странно и отвратително, но това не ме безпокои. Даряването е лесно и искам да помогна за медицинските изследвания. Щастлива съм, че допринасям за тях.“

Нейните екскременти, са пълни с „добри“ бактерии и се слагат в червата на болни пациенти, за да им помогнат със стомашни заболявания.

Клаудия знае, че дареният от нея материал е много полезен, но защо е така? Учените смятат, че фекалиите на някои хора съдържат в себе си идеална комбинация от бактерии, които успешно се борят със стомашни болести. Това превръща носителите на тази уникална комбинация в „супер донори“.

Младата дама споделя, че е решила да стане донор, защото прочела, че веганите са особено добри кандидати за подобни неща. Няма реално доказателство за това, че екскрементите на вегетарианците са по- добри от тези на другите хора, но изследователите все още търсят причината за „супер“ фекалиите.

Човешките вътрешности съдържат милиони бактерии, които живеят в нас като екосистема. Този „вътрешен свят“ е уникален за всеки човек, няма двама еднакви.

Въпреки, че фекалната трансплантация е ново крило в медицината, изследванията дават надежда, че подобни процедури могат да са много резултативни.