Движението на моторни превозни средства по пътя Куртово Конаре - Йоаким Груево е било временно ограничено. За това сигнализира читател на Trafficnews.bg, който преминал през участъка преди около час. Пътят обаче бил покрит с гъсти кълбета дим, поради което екипи на Пътна полиция пренасочвали трафика през град Стамболийски. 

Наш репортер се свърза с пресцентъра на МВР, откъдето увериха, че огънят вече е потушен.

"Доколкото е известно, огнището е било в близост до село Йоаким Груево. В непосредствена близост до пътя е горяло дърво, което към момента продължава да тлее. Възможно е да е имало задимяване", обясниха от дирекцията. 

Според очевидци трафикът през Куртово Конаре се е пренасочвал в посока Стамболийски, през отбивката за местния завод за производство на хартия. Прииждащите коли от Пловдив обаче били отбивани по пътя Йоаким Груево - Стамболийски, който в момента е в ремонт. Информацията не е потвърдена от органите на реда. 

Припомняме, че пожарът е обхванал района около двореца "Кричим" преди обяд. Огнеборци са успели да потошат пламъците, които са обхванали около 400 квадратни метра сухи треви, съобщиха от Югозападно държавно предприятие . Пламъците бързо дотигнали оградата на ловното стопанство, но не са успели да нанесат щети.

"Няма опасност нито за животните, нито за двореца, който е паметник на културата", изтъкнаха от предприятието пред репортер на TrafficNews.bg. Оттам бяха категорични, че пожарникарите са се справили със стихията, която най-вероятно е възникнала поради високите температури навън. 

По-рано днес цистерна на държавното предприятие е обляла обилно района с вода, за да се избегне повторно избухване на пожара. 

Голям пожар бушува край двореца "Кричим"Огнеборците са се справили със стихията, стигнала до оградата на ловното стопанство