Нелеп инцидент на АМ Тракия претърпяха пловдивчани днес. Те пътували към София, като се движили в лява лента зад тир, който изпреварва друг тир. В момента, в който тирът, който се е движил пред тях се прибрал в дясна лента, пред техния автомобил се изпречило голямо метално парче. Шофьорът нямал време да реагира и се блъснал. За щастие никой не пострадал, но по автомобила са нанесени материални щети.

Шофьорът отбил на намиращия се в непосредствена близост паркинг за тирове и повикал полиция.  Не спрял веднага, тъй като имало твърде много движение на магистралата и съответно му се сторило по-безопасно да отбие след 200-300 метра. Това обаче се оказало проблем на отзовалите се полицаи, тъй като го счели като „бягство от местопроизшествието“. В последствие описали инцидента, но така и не се върнали до въпросния участък, за да установят каква е причината за инцидента и може ли да се предизвикат още такива.

Шофьорът се надява да се установи, че няма вина и да му бъдат покрити щетите, а да не се окаже накрая, че той е виновен, затова че на пътя има „препятствия“, които могат да отнемат живот.