Нова временна организация на движението се въвежда от утре /18 март/ по бул. „Хаджи Димитър“ в участъка между улиците „Царевец“ и „Лерин“.

Южното пътно платно, където основните строително-монтажни работи приключиха преди около седмица, ще бъде отворено частично за преминаване на автомобили в посока към Коматевския транспортен възел, съобщават от „Организация и контрол на транспорта“. Коли обаче няма да се допускат в дясната лента, за да може по нея безопасно да се придвижват пешеходци, включително майки с колички.

В северното платно също ще се извършва еднопосочно движение на моторните превозни средства в една лента. Дясната се затваря и там ще започне полагането на нов водопровод със сградни отклонения.

От общинското предприятие припомнят, че първоначално предложената от фирмата, изпълнител на обекта, временна организация предвиждаше на 13 март северното пътно платно да се затвори, а автомобилите да се движат двупосочно в южното.

Пловдивчани: Пускат бул. „Хаджи Димитър” без тротоари, въпрос на време е да стане инцидентМайки с колички и възрастни хора вървят по платното, покрай тях фучат коли още преди да е обърнато движението

Този вариант беше отхвърлен, тъй като тротоарите още не са изградени и не е гарантирана безопасността на пешеходците. По информация на ОКТ поръчката за новите тротоарни плочки вече е подадена, но е необходимо технологично време за доставката и поставянето им.

КАТ не позволиха да се прехвърли строителството на бул. „Хаджи Димитър” без тротоариЖивеещи в района искат повдигнати пешеходни пътеки заради „състезатели”, които фучат по новия път

Като краен срок е определена датата 18 май. Едва след това северното платно на „Хаджи Димитър“ може изцяло да бъде затворено за реконструкция. Новата временна организация се въвежда в събота, за да може през почивните дни гражданите да свикнат с промените. Кръстовищата с ул. „Атон“ и „Лерин“ остават отворени.

Обрат! Няма да затварят Бетонния мост, докато не пуснат Модър-Царевец и бул. „Христо Ботев”Реконструкцията на бул. „Царевец” също се отлага, докато не стане бул. „Хаджи Димитър” и пробива