Изкривена джанта, срязана гума и щети по бронята - това е резултатът, след като шофьор на Марцедес "нацели" дупка по родните пътища. Инцидентът станал по пътя Видин-София на 14 ноември сутринта. Мъжът се движи със скорост, съобразена с пътните условия, разказва самият той пред медията ни. Докато преминава през участъка между Монтана и Берковица обаче, попада в дълбоката яма. 

"Карах някъде със 70-80 км, защото и да искате да карате по-бързо, не става. Има голямо движение и целият път е в дупки огромни. Тръгвам да изпреварвам един камион и в същия момент лявата гума пада в една огромна дупка. И ето последиците", споделя възмутеният шофьор. 

Наложило се возилото да бъде качено на платформа и откарано в сервиз. Предстои да бъде изяснена стойността на всички щети по него, но, по думите на водача, тя няма да е никак малка.

"Щети ще има доста, но ако предположим, че е само броня и джанта, говорим за сумата от порядъка на 4000€ минимум. Тази седмица ще разбера. Аз живея в Австрия. Бях си дошъл по работа и ми се провалиха всички планове", споделя още потърпевшият. 

Припомняме, че само преди месец започна вторият етап от ремонта на второкласния път - на участъка между Боровци и Благово. Инвестицията е за над 5,3 млн. лв. с ДДС, а дължината на отсечката - малко над 7 км. Състоянието на останалата част от пътя обаче продължава да е плачевно.

"Ремонтира се участъкът точно след Монтана, който си беше проблемен от доста години. Обаче след него е разруха - тировете го съсипаха, след като ги отклониха през Петрохан", коментира още читателят ни.