Общинските камери, които следят трафика по пътищата в Пловдив ще дебнат и за нарушители. Сигналите за шофьорите, които нарушават правилата за движение по пътищата, ще бъдат предавани на „Пътна полиция“. 

На нарушителите ще им бъде наложена глоба за преминаване на червен сигнал на светофара, шофиране без колан, за спиране на автобусни спирки или на други забранени места до кръстовищата, за говорене по мобилния телефон и други.

Съгласно проекта за интегриран градски транспорт в Центъра за управление на трафика има работна станция за служители на сектор „Пътна полиция“ и благодарение на съвместната им работа с общинското предприятие „Организация и контрол по транспорта“ ще се обърне по-сериозно внимание на нарушителите на правилата за движение по пътищата.

Заместник-кмета по транспорта Тодор Чонов заяви, че преди десетина години е имало предложение от Националната асоциация на общините в Република България за създаване на единна система за разполагане на камери, засичащи превишена скорост на автомобили. В идеята е било заложено част от приходите да се разпределят в републиканския и в местния бюджет, но това все още не е факт.