Две жени пострадаха при катастрофа в центъра на Пловдив. За инцидента сигнализира читател на TrafficNews, който е бил в района и е станал свидетел на произшествието. Катастрофата е между два автомобила джип БМВ и ситроен, като според читателя ни причината за сблъсъка е неправилната организация на движението и разположението на знаците.

Мястото на инцидента е кръстовището на улиците „Кавала” и „Тракия” в квартал „Триъгълника”. Читателят ни разказа, че многократно е подавал сигнали до район „Централен” във връзка с разположението на знаците, като знак „Стоп” е завързан с тел за дърво, намиращо се на пет метра преди кръстовището. Това съответно го прави невидим, заради растителността, която го закрива и липсата му прави предпоставки за инциденти ежедневно, сподели мъжът.

„От години подавам сигнали за неадекватно разположените знаци в кв. "Триъгълника” с предупреждение, че ще дойде денят, в който, понеже не бяха изпълнени препоръките ми в десетките ми сигнали към районното кметство, общинското предприятие, голяма община и коя ли още не държавна и общинска институция, които единствено за тези години входираха сигналите и си ги прешращаха по компетенстност, но никой не взе реални мерки на място най-лошото се случи - ПТП с два автомобила, чиито водачи са си мислили, че са с предимство, защото на водача на ситроена  отдясно, идващ по ул. „Кавала” знакът "Стоп" е облегнат на дърво и не се вижда”, сподели той.

Мъжът допълни, че досега инцидентите на това кръстовище са били избягвани само със силен вой на клаксони, но вече сблъсъкът е факт.

Медията ни отправи официално запитване по казуса до директора на общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта” Георги Стоилов, като очакваме неговата позиция и ще публикуваме продължението по темата.