17-годишното момче, което задигна лотарийни билети от магазин в "Смирненски" и скъпо яке от друг магазин, системно е крадял дрехи от мол Марково тепе. Два от магазините - "Теранова" и "Уайкики" са сред "любимите" обекти на непълнолетния бандит, научи TrafficNews.bg

През последните два месеца той е задигал по 2-3 якета на седмица. В съблекалните премахвал алармите и обличал една върху друга дрехите.  Отстранените датчици слагал в джобовете на панталони или жилетки.

Ударите му били предимно в дни и часове, когато е имало наплив от клиенти и трудно можело да се забележи на видео наблюдението.

При едно от посещенията си в един от търговските обекти, продавачка е видяла как младежът краде, но успял да се изплъзне.

По време на ревизия в обрания магазин се е установила голяма липса на стоки и тогава собственците разгледали записите от охранителната камера и установили крадеца.

Оказало се, че по време на обира на лотарийни билети в Смирненски, 17-годишният пловдивчанин е бил  с едно от якетата, откраднати от Теранова.

След сигнал в TrafficNews.bg младежът вече е задържан от полицията и е образувано досъдебно производство.

Ето и видеото от охранителната камера, което ни беше предоставено: