Община Пловдив ще направи всичко възможно належащите ремонти в Английската гимназия да приключат до отоплителния сезон.

„Никакво местене! Не сме мислили вариант, а и нямаме много. Вярвам, че ще успеем да се справим бързо със ситуацията”, каза градоначалникът Иван Тотев. Той опроверга директора на Английската гимназия Николай Радев, че градските власти пренебрегвали проблема, като заяви, че от юли почти всяка седмица са се правили инспекции.  

Новата обществена поръчка ще й трябва месец да влезе в сила и тогава нещата могат да се форсират. Реално, важното било да се направи отоплението, а след това всичко останало можело да се прави поетапно. 

Припомняме, че вчера директорът на РУО – Пловдив Иванка Киркова заяви, че има вариант учебните занимания в ЕГ „Пловдив” да бъдат изнесени в друга сграда, ако ремонтът не бъде завършен до началото на отоплителния сезон.

Директорът Николай Радев обясни, че едва 20 % от дейностите са завършени, като спешно трябва да се ремонтира покрива и да се изгради отоплителна система.

Ремонтът на учебното заведение в Пловдив бе започнал през месец април. За изпълнител на проекта е избрана пазарджишката фирма „Термикс ЕС”, която в града под тепетата не е с добра репутация. Преди години същата фирма е правила ремонти на детски градини, но без да извърши всичките дейности по проект. По думите на директора Николай Радев, когато е обявена фирмата изпълнител, той е предупредил заместник-кмета "Общинска собственост, устройство на територията, строителство и инвестиции" Димитър Кацарски. В обратен отговор обаче директорът е получил уверението, че „Термикс ЕС” е голяма, сериозна фирма и всичко ще бъде наред.

Стойността на поръчката за ремонта на учебното заведение е на стойност над 1 млн. лева. Той включва цялостно външно саниране, подмяна на дограмите на общежитията, ремонт на покрива и обновяване на отоплителната система.

Местят в друга сграда учениците от Английската в Пловдив, ако ремонтът не завърши СНИМКИЕдва 20 % от дейностите по сградите са завършени, търсят варианти за ремонтите

Класни стаи? Английската в Пловдив посреща новата учебна година на строителна площадка ВИДЕОФирмата изпълнител на ремонта е спряла дейност, оттеглила се е, а общината я издирва