"Не се чувствам за нищо виновен, няма за какво да съм виновен. Аз не се крия, когато има за какво - да ме задържат - няма проблем. В "Хачо груп", както и навсякъде другаде в таксиметровия бранш, нищо не е изрядно. Аз съм един от малкото хора, които обикаляме министерства и искаме да ни чуят за проблемите в бранша", посочи собственика на таксиметровата фирма "Хачо груп" Мариян Киров. 

Днес Икономическа полиция, НАП и Държавна агенция "Автомобилна администрация" извършиха проверка в централата на дружеството му, като действията бяха част от мащабната акция за укриване на данъци, която бе поета преди две седмици в Пловдив. Държавните служители поискаха документацията на "Хачо груп" - от счетоводните дела до документите на жълтите коли в двора на базата на Киров. 

Икономическа полиция и ДАИ влязоха в офисите на таксиметровия бос Мариян КировОперацията по изваждането на таксиметровия бранш на светло продължава

"Сигурно и аз ще бъда санкциониран", признава Киров, но очевидно не се чувства виновен, предвид че според него „всички са неизрядни“. Той демонстрира спокойствие, въпреки че само преди две седмици, а и днес, потвърди, че жълтият бранш е джунгла и трябва да играеш по нейните правила, за да оцелееш.

Фирмата "Хачо Груп" не е регистрирана по ДДС, признава Киров, като по негови думи това ще се случи, когато му дойде времето, тъй като той бил неин собственик само от 5 месеца. Киров така и не отговори на въпроса, как при 42 работещи коли на фирмата и при среден оборот от 100 лева накола на ден, той все още няма регистрация по ДДС. От друга страна Киров посочи, че той е най-изряден измежду всички в съотношение действащи коли/наети шофьори на трудов договор. 

"Като имах фирми по ДДС, пак данъчните влязаха, така че...", обясни той многозначително. 

След старта на акцията от прокуратурата обясниха, че се разследва кръг инкриминирани фирми за данъчни престъпления и документни измами. Собствениците на "Еко такси" любено изчетоха имената на разписаните фирми в предаден на тях документ от полицията, поради изземане на техниката от офиса на ефира, а именно: „Търсят свързани документи с фирмите Бали Груп, Легия Груп, Соло 85 ЕООД, Макс 76, Фокс-95 ЕООД, Хачо Груп ЕООД, Рин Транс ЕООД и РИН 2012". Никоя от петте най-големи фирми в Пловдив не е регистрирана по ДДС. В края на март бяха претърсени офисите на три от фирмите - "Легия", "БАЛИ ГРУП" и "МАКС-76", като бяха задържани и две лице свързани с тях: Стефан Балимезов - Яйцето и Емил Кондов - Доктора. 

Днес следващият в списъка на проверяващите бе Мариян Киров, който попадна в разследването със скрита камера на   TrafficNews.bg за нелегалните практики в таксиметровия бранш. Припомняме, че Киров обясни на наше подставено лице таксиметров шофьор надълго и нашироко как да работи при него без необходимите документи, как да се отърве от проверки и т.н. В последствие, сблъскал се с наш репортер в открит запис, той потвърди, че не е изряден, но никой от бизнеса не е, по неговите думи. 

"Аз съм сезирал държавата преди 5 години, но никой не е взел мерки", обясни Киров по отношение на проблемите в бранша, които не успя да идентифицира, зает да хвърля топката към новата таксиметрова фирма на пътя под тепетата. 

Интервюто след проверката на офиса си Киров обърна в лична саморазправа с екипа на TrafficNews.bg. Той обвини медията и управителите на таксиметровата фирма и Traffic Taxi в иницииране на акцията срещу останалите фирми в бранша. Изхождайки от тази теза, той "отвърнал на удара" като пуснал проверки срещу новата таксиметрова фирма със зелени коли, тъй като обвинението му гласи, че тя не е по-малко неизрядна от всички останали. 

Мариян Киров хвърли обвинения по отношение на монтажа на материалите с него, като упрекна, че именно обвиненията му срещу конкуретна фирма остават извън финалната версия. Днес той се "подсигури", като засне паралелно и независимо своето интервю с нашия репортер. 

"Нали знаете как става в днешно време - някой има пари и мисли, че може да плати на една институция да тормози другите. Аз знам кой стои зад това и рекламата на единият от тях е написана тук", посочи микрофона ни Киров, който през цялото време прозираше съзаклятие спрямо всички играчи на пазара "в бой" за шофьори. 

Екипът ни напомня, че който припише престъпление другимо, се наказва за клевета с глоба от 3000 до 7000 лева и с обществено порицание, като при обществено разгласяване глобата скача до 15 хиляди лева. За обида санкциите се разпростират също до 10 хиляди лева. 

Целият ни разговор с Мариян Киров - вижте във видеото на ТРАФИК ТВ:

 

А какво обяснява таксиметровият бос на кандидат-шофьорите -гледайте в разследването на TrafficNews:

Държавата на минус 250 милиона от такситата! Скрита камера вади схемите на светло - част IЧовек на TrafficNews влезе в играта, таксиметров бос му обясни номерата на сенчестия бизнес