До месец започва цялостното изграждане на улица „Балкан” в центъра на Пловдив. До момента тя физически не е съществувала, а само по документи и никога не е била реализирана.

„Улицата е включена в интегрирания план. Това е един от най-големите проекти на Пловдив. От понеделник се направи първата копка, с която се даде старт на рехабилитацията на целия район. Предвиждат се и зони за паркиране по улицата, тротоари и цялостно озеленяване”, заяви кметът на район „Централен” Георги Стаменов.

Чрез отсечката ще се свържат булевард „Източен” и площад Шахбазян. В междублоковото пространство ще бъдат направени детска площадка и кът за почивка.

В понеделник бе даден старт на първия лот от програмата „Региони в растеж”, която обхваща в  т.нар. „Социална зона”. В обхвата й е включено пространството, заключено между „Марица-юг”, „Източен”, „Княгиня Мария Луиза” и „Цар Борис III Обединител”. Въпросният лот се изпълнява от „Драгиев и Ко и струва 5,5 млн. лева.

В другите два лота, които са на стойност от 11 млн. лева, дейности са предвидени за над 30 улици в Аджисан махала. Преди да бъдат ремонтирани обаче, те трябва да бъдат вкарани в регулация, да се направи проект, като вероятно десетки къщи ще се съборят.

Пълен хаос по улиците в Аджисан махала, бутат къщи, за да налеят 11 млн. лева в квартала ВИДЕОМного от улиците не били в регулация, жилищни постройки стояли върху пътни участъци