Жалбите срещу обществените поръчки в Пловдив продължават да валят. На практика почти всички процедури за ремонти на улици са блокирани.Поредният обект, койоте спрян, е мащабният ремонт на бул. „Кукленско шосе”, който е за 6 млн. лева.

 Въпреки че КЗК е отхвърлила жалбата,  в момента Общината чака срока за обжалване пред ВАС.

„В Общината няма проект над един милион лева, който да не е обжалван. Много се надявам висшето ръководство на държавата да се запознае с проблемите в Закона за обществените поръчки. Може да си честитим, иронично, разбира се, с жаленето и на Кукленско шосе. Всичките ни жалби са на разяснение. Питат, ние отговаряме и ако не им хареса отговорът-жалене. Имаме ремонти за 7 милиона, които също са обжалвани”, разказа Тотев.

Градските власти умуват, как да прехвърлят средства към район „Северен”, за да може там да се изпълняват навреме проектите, след като и оттам пуснаха обществена поръчка.

Припомняме, че предметът на поръчката за Кукленско шосе включва изработване на идеен и технически инвестиционен проект и строителство на велосипедна алея, асфалтиране  и ремонт на тротоарите по протежението на булеварда, в участъка от ул.“Даме Груев“ до землищна граница на Община Пловдив.

Поръчката е на инженеринг, като в нея се включва и авторския надзор на строителството.

Сумата от 6 млн. лева пък ще бъде разпределена в две бюджетни години. За 2018 година вече са осигурени 3 млн. лева за първия етап на строителството.