Над 200 рокери от Пловдив и региона се събраха на Мотоклуба на бул. "България" и потеглиха на траурно шествие в памет на жертвите, загинали на пътя през тазгодишния сезон.

Тази година по думите на един от представителите на клуб „Вагабонтс“ загиналите мотористи в Пловдив са двама. Точно в деня на символичното откриване на сезон 2018, животът си загуби Любчо. Преди седмица пък в Тракия си отиде Митко. 

Очевидец на смъртта на моториста Любчо: Нямаше спирачки, само жесток удар СНИМКИСпоред други очевидци Любо е преминал на червено

Митко от 109-и блок е загиналият моторист на Форума* СНИМКИ51-годишният мъж е връхлетял с висока скорост кола, управлявана от жена, вътре са били и децата й

Рокерите изтъкнаха, че основната причина за смъртоносните катастрофи са едновременното несъобразяване и от страна на мотористите, и от страна на шофьорите на автомобили.

"И ние не сме безгрешни, но много хора не гледат в огледала, не виждат мотористите и не са толерантни - смятат ги за донори напътя. Мнозина от нас имаме сериозни професии, семейства, деца", посочи пред репортер на TrafficNews.bg един от мотористите, който дойде да почете загиналите си колеги,.

Любителите на двуколесните превозни средства се впуснаха с ревящи двигателите в паметния тур из града, ескортирани от полицейски екипи. Шествието се провежда под наслов ”Спрете войната на пътя! Искам да се прибера жив!".

Рокерите призоваха още веднъж за бдителност и разумно шофиране, както от страна на шофьорите, така и на мотоциклетистите и си пожелаха следващият сезон през 2019 година да не прибере живота на нито един от мотосредите. 

TrafficNews.bg изказва съболезнованията си към близките и семействата на загиналите на пътя.