Пловдивчанинът, станал свидетел на последния летеж на 29-годишния моторист Любо, който загина вчера на бул. "Мария Луиза" в Пловдив, разказа за ужаса от удара. Именно той е подал сигнал на 112 и по думите му линейката е дошла рекордно бързо, но не е могло да се помогне на моториста, който е загинал намясто.

Ето и целия разказ на очевидеца в TrafficNews.bg:

"Бях там, когато се случи. Ударът беше ужасен. Вината обаче е негова. Една жена спря и каза, че е минал на червено, а ревът на мотора се чуваше още от бул. „Източен“. Нямаше спирачки… само удар. Човекът изобщо не помръдваше, а под него се образува локва кръв. Като дойде линейката си погледнах телефона, бяха минали седем минути от обаждането ми. Не го познавам и не знам кой е - мир на праха му и съболезнования за семейството.“

Цялото мото съсловия в Пловдив и България страда за загиналия Любчо, както и за неговите колеги - пострадалия 38-годишен моторист при катастрофа на пътя Асеновград - Пловдив и загиналия 24-годишен на пътя Русе-Бяла. И трите инцидента белязаха с черна панделка вчерашния ден. 

Припомняме, че Любо загина вчера при пътен инцидентът на булевард „Мария Луиза” до Полиграфията в Пловдив. Смъртта е настъпила мигновено, след като мотористът се е блъснал в паркиран автомобил шевролет.

Фаталният инцидент стана броени минути преди мотористите в Пловдив да открият мотосезона с рокерско шествие до Бачково. На своебразния старт на сезона, който се проведе под мотото „Спрете войната на пътя! Искам да се прибера Жив!", колегите на загиналия почетоха паметта му с минута мълчание на Бачковския манастир, както и с форсиране на гуми по време на шествието. 

Екипът на TrafficNews.bg изразява своите съболезнования на близки и роднини на жертвата.