Новородено бебе почина 4 часа след раждането си в асеновградската болница. Близките твърдят, че става въпрос за лекарска грешка, а от болницата са категорични, че нямат вина за случилото се.

28-годишната Минка от село Богданица разбира, че чака дете в петия месец от бременността. Ражда здраво момиченце с тегло от 4 килограма и половина. От самото научаване за бременността, бъдещата майка посещава гинеколог за консултация.

„Ходихме на консултации при доктор Иванов, там ни изпращаха в болницата, бебето беше добре, от там доктор Кузмов ни изписва и така 7-8 пъти и се стигна до фатален край”, коментира пред репортер на TrafficNews.bg, бащата на бебето.

Минка е преносила бебето осем дни. Обвинява за смъртта лекарите.

„В нашата България няма справедливост. Аз поне да знам, че е болно моето бебе, ще се успокоя. Те нищо не ми казват, нито ми дават данни – как може?! И аз се чудя, защото не знам какви доктори са тези.”каза плачейки Минка.

От родилното отделение на асеновградската болница твърдят, че родилката не е посещавала редовно консултации при гинеколог и отричат причината за смъртта да е лекарска грешка.

„Влошаване на състоянието на детето около 0:30 часа – 2 часа след раждане, изпада в тежко депресивно състояние, след което бебето се е възстановило и е дишало нормално. Към 2 часа има нов срив на състоянието на детето, прави се нов опит за реанимация, но неуспешен – в 2:15 часа – смърт на бебето”, обясни пред наш репортер доктор Богдан Червенков, завеждащ АГ отделението на МБАЛ-Асеновград.

Жената е посещавала частната практика на лекар от АГ-отделението. Той е категоричен, че тя се е консултирала редовно с него.

„Казвам ви, че е идвала най-редовно и най-стриктно на консултации, когато трябва” споделя наблюдаващият гинеколог на Минка- доктор Владимир Иванов.

Минка твърди, че от болницата са й искали 300 лева за нормално раждане, а 800 лева за секцио.

„Това са приказки, които са смешни – дайте кой е искал тези пари и да видим давала ли ги е тази пари” добави още доктор Червенков.

Проверка на прокуратурата ще покаже има ли виновни за смъртта на новороденото момиченце. Назначена е проверка в медицинското заведение. 

Още новини ТУК

Ива Модова, TrafficNews.bg