"Една жена се почувства зле, спуснаха се да й помагат, да извадят езика. При нас имаше медицинска сестра, та отиде и тя да помогне". Това разказа жена от Кричим, станала свидетел на инцидента в зала №7 на Панаира снощи. Там член на СИК припаднала докато чака да предаде изборните протоколи. Наложило се да й бъде оказана медицинска помощ.

Според други членове на СИК причина за станалото е преумората от многото чакане. "Изморени, недоспали, гладни... Ето, болни сме вече, дори не можем да говорим", обясни друга жена от една от секциите в областта. Тя е сред тези, които посрещнаха изгрева в панаирната палата, също чакайки да предадат протоколите. Други членове на секционни избирателни комисии също се оплакаха от цялата нощ чакане в Панаира. 

От РИК 17 обаче обясниха, че причина за забавянията са грешките, допуснати от самите СИК в областта. Тази нощ е имало поне 10 случая на сериозни грешки в протоколите. Наложило се е в Пловдив да бъдат викани всички членове на дадената комисия, в която е допусната грешка, чувалите да се отварят и да се извършва ново преброяване. Оттам и забавянето.

Вижте подробностите за случилото се в Панаира във ВИДЕОТО: