Измамници продължават да вилнеят из магазините в Пловдив. Последната им жертва е магазин в Кючук Париж, откъдето мъж задигна 300 лева. Охранителни камери обаче успяха да уловят момента на измамата.

Около 16 часа в сряда в магазин на улица "Димитър Талев" влязъл мъж. Той бил на видима възраст около 40-50 години, леко пълен и говорел развален български. Не идвал да пазарува - помолил продавачът Христо да му уедри пари.

"Носеше банкноти от по 2 и от по 5 лева на стойност 500 лева. Първоначално му отказах да ги уедря, но той започна да се моли - каза, че трябвало да плаща сметки и го било срам с толкова дребни банкноти", разказва измаменият Христо. В крайна сметка той склонил да услужи на мъжа.

Измамникът сложил на барплота пет пачки с петолевки. Освен това оставил настрани още една банкнота от 5 лева, за която казал, че я иска на монети. Христо започнал да брои петолевките - изкарал ги 495 лева.

"Казах му, че ми дава 495 лева. Дадох му да си ги преброи. Той го направи и каза "Да, 495 са"", разказва продавачът. Измамникът взел оставената настрани петолевка и я сложил отгоре на пачката със своите пари. През това време обаче изключително бързо прибрал част от банкнотите в джоба си.

Христо пък изкарал 500 лева на банкноти от по 20 лева и ги дал на мъжа, който му дал уж вече пълната сума от 500 лева на по 5 и 2 лева. След размяната мъжът веднага побързал да излезе от магазина, където вече се били натрупали няколко други клиенти.

Вижте още във ВИДЕОТО:

"Нарочно ме мотаеше, занимаваше ме, говореше ми. Събраха се други хора в магазина, редовни клиенти, които исках да обслужа. Той на това е разчитал", споделя Христо. Според него мъжът е изпечен измамник и това не е първият път, в който прилага тази схема.

"Чувал съм за други измамени продавачи, но не вярвах, че ще ми се случи", коментира младият мъж. Ядосан е, че такива измамници печелят на гърба на хора като него.

Описва измамника като леко мургав и леко пълен, на видима възраст около 40-50 години. Говорел на развален български. Христо ще подаде жалба в полицията и се надява измамникът да е техен стар познайник и да го хванат. Собственикът на магазина ще предостави и записите от охранителната камера, която е уловила цялата измама.

Продавачите в квартала се притесняват. Чували са за подобни измами, а някои от тях дори са ставали жертва на такива. Съветът на всички тях към колегите им е да са внимателни и да не се предоверяват - когато развалят или уедряват за някого по-големи суми, да броят внимателно банкнотите. "Измамниците просто са решили да печелят на наш гръб, на хора, които се трудят честно", коментира един от търговците.

Съветът на самия Христо е дори по-краен - според него колегите му търговци не трябва да развалят или уедряват пари на никого, защото така рискуват да бъдат измамени като него. 

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg