„Жителите на шестте незаконни постройки в Армана сами са си оттеглили жалбите до Страсбург. Имах среща с тях, на която бях уведомен за това решение. Вчера се срещнах със семейство Юсеин. Тяхната къща трябваше да бъде бутната днес, но те помолиха за отсрочка и обещаха, че сами ще бутнат триетажната постройка. Безкомпромисни сме към незаконното строителство”, съобщи кметът на район „Северен” Ральо Ралев по време на акцията по събарянето на незаконни къщи в ромската махала Арман.

Той съобщи още, че атаките не са към ромите, а към всеки, позволил си да строи незаконно.

„В Гагарин имаме обект, който е на италиански гражданин, имаме и Гаганица къща, която не се обитава от ромско семейство. Тук не става въпрос дали са роми или не, а за спазване на закона”, допълни Ралев.

Десетки жители на квартала се събраха около багерите. Мнозина от тях вече са преживели събаряне на обитавани от тях постройки, а на други тепърва предстои. Един от тях е Георги Асенов. Къщата му е в непосредствена близост до една от съборените днес.  Казусът на Асенов обаче все още се разглежда от съда.

При събаряна не постройка бе засегната част от банята и тоалетната на Асенови, което предизвика бурна реакция от младата снаха на Георги.

„Простаци и безсрамници”, повтаряше жената.

Други зяпачи пък с нетърпение чакаха оттеглянето на техниката, за да започнат събирането на стари железа, които останат.

Какво казаха още кметът Ралев и ромите вижте във ВИДЕОТО: