„За мен изборите протекоха нормално.Българите имаха възможност да изразят своя глас. Що се касае до консултациите-има време. Първо трябва да свикаме Народното събрание. Това ще стане в законоустановения срок по Конституция, който е до един месец от изборите, но според мен ще стане и по-рано.  Има различни варианти за новото правителство на страната. Най-вероятно следващото правителство ще е коалиционно, което означава, че ще се направят много компромиси. Това обаче не означава правителство на компромисите, а правителство на националната цел и националното единение”, заяви в Пловдив президентът Румен Радев, след като откри шестия Европейски панаир на предприятията и кооперациите от социалната икономика.

Той допълни, че няма да пресира партиите.

"Трудно е. Нека да дадем време на партиите. Не искам по никакъв начин да влияя. Няма да пресирам партиите, защото това ще бъдат едни сериозни компромиси . Да преценят какво означават тези компромиси, каква е тяхната цена и най-важното да не взривят бъдещото управление”, заяви той.

По-рано днес Румен Радев пусна пост в социалните мрежи относно казуса с Копривщица. В Пловдив той отново подчерта, че Копривщица е на България.

„Не може някой просто така да решава нещата. Не може няколко общинари да определят бъдещето на Копривщица”, каза той.

Какво още каза президентът може да видите във ВИДЕОТО: