Пловдивски шофьор на автобус от градския транспорт направи безумна маневра на натоварено кръстовище, сигнализира читател на TrafficNews.bg. Той ни изпрати видео, на което се виждат няколкото нарушения на автобуса на бул. „Христо Ботев”.  Рейсът, който е бил в лява лента, е направил десен завой към кръстовището на ВСИ-то, а на всичкото отгоре го е направил на червено.

„Вече с години автобусите, които се движат по булевард „Христо Ботев”  и трябва да завият надясно по „Източен” (Менделеев) го правят от лявата лента на червен за тях светофар. На мен ми писна и снощи снимах един такъв случай, а приятелят( б.а. кондукторът) на наглия шофьор се направи на отворен и снима мен как ги снимам”, пише той.

Въпросният кондуктор е т.нар. „спайдърмен”, които стана изключително популярен с изпълненията си, докато таксува пътници от рампите.  Новата му проява обаче съвсем не бъди възхищение, а тъкмо обратното. Кондукторът слиза от рейса на натовареното кръстовище и застава в средата на кръстовището, а след това се качва и в движение на автобуса. Дали и този път ще получи награда, или пък ще бъде глобен от своя работодател, заедно с шофьора на автобуса? Предстои да видим.  Линията, по която стана изцепката е 44, част от новия договор за 13-те линии. Там се предвидени сериозни санкции за нарушения на персонала.

Ето и изцепката на шофьорa и кондуктора: