22-годишният Андрей Праматаров е акробатът, станал известен с таксуването си от тавана. Младият мъж от две години е служител в автобус N20. Само за ден той стана най-известният кондуктор в пловдивския градски транспорт.

Пред наш репортер младият мъж разказа, че цялата случка започнала на шега.

„Бяхме на последна спирка. Изведнъж рейсът започна да се пълни с пътници и аз буквално останах заклещен на вратата. Автобусът беше препълнен. Тогава се обърнах към колегата и го попитах какво да правя. На шега той отговори: „Таксувай от втория етаж”. Тогава си казах :”Защо не”. Метнах се на лостовете и започнах да продавам билети. Всички вторачиха поглед в мен, включително шофьорът. Колегата не можеше да повярва какво се случва и само повтаряше: „Какво правиш там?”. Какво правя - продавам билети, му отговорих”, разказа Андрей пред наш репортер.

Той споделя, че решението му не е било продиктувано от идеята за пари или слава, а за да си свърши работата.

Стената на Андрей във Фейсбук за близо 24 часа бе изпълнена със снимки и поздрави за нестандартното му решение да таксува от тавана. Днес Праматаров бе похвален от фирмата превозвач - Автотранс Чолаков и бе поощрен с парична сума.

„От вчера приятели и познати ми се обаждат, за да ме поздравят и похвалят. Дори редовните клиенти днес споделиха, че са ме гледали и също ме похвалиха”, споделя още Андрей.

Праматаров дълги години е живял в Гърция. Там е завършил образованието си. Преди две години и половина се прибира в България, а малко по-късно започва работа като кондуктор. Младият мъж е категоричен, че работата му доставя удоволствие и че ще продължава да я върши с желание.   

Ето и видео: