Окръжна прокуратура – Пазарджик е повдигнала обвинение и е задържала за 72 часа Лазар Влайков. Това съобщават от пресцентъра на Окръжна прокуратура – Пазарджик. Влайков е обвинен, за това че на 31 август/1 септември в ресторант „Градина“ във Виноградец не е взел необходимите мерки за сигурност и от това е последвало причиняване на смъртта на Атанас Тонкев.

С оглед тежестта на обвинението и опасността Влайков да се укрие или да извърши друго престъпление, същият е задържан, а утре – 8 септември 2017 г., Окръжната прокуратура в Пазарджик ще внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ срещу него.

"Абсолютно!". Така Лазар Влайков отговори по-рано днес на въпроса съвестта му чиста ли е. Общинските съветници в Септември гласуваха и подкрепиха оставката му като председател на Общинския съвет. Влайков отказа да коментира случая и заяви, че разследването ще покаже какво се е случило.

Днес в 14.30 часа в сградата на ОДМВР – Пазарджик ще се проведе брифинг, в който говорителя на главния прокурор и директора на ОДМВР-Пазарджик ще дадат подробности по случая.

Вижте ВИДЕО с коментара на Влайков, общинския съветник Петя Цанкова и кметът на Септември Марин Рачев: