Петър Петров е избягал тази сутрин от ареста към Трето районно управление в Пловдив, научи TrafficNews.bg

Младият мъж, родом от Монтана, е бил задържан за 24 часа в участъка за наркотици. Арестантът е успял да пробие защитата и да се измъкне най-вероятно през прозорец на тоалетната. Няма информация дали е допуснат в санитарно помещение от униформени. Към момента няколко екипи на полицията са предприели масирана акция по издирване на беглеца. 

От МВР потвърдиха за бягството, но все още няма повече информация за това как е допуснато бягството и има ли резултати от организираната акция за повторно задържане на мъжа. 

Репортер на TrafficNews.bg потърси за коментар началникът на Трето районно инспектор Никола Симов. Симов обаче е в отпуск и посочи, че не му е докладвано нищо за случая. Негов заместник е инспектор Георги Машонов. 

Бягството на наркопласьора от районното управление идва след серия от пропуски от страна на охраната в затвори, затворнически общежития и външни работни обекти, в които работят лишени от свобода.

За последните няколко месеца МВР бе разтърсено от редица бягствата, сред които това на двама затворници от Централния Софийски затвор - Радослав Колев и Владимир Пелов. Колев все още е в неизвестност, а Пелов бе разстрелян от починалия по-късно Марио Панчев. 

Беглецът от затвора в Ловеч Борис Иванов пък избяга само преди седмица от външен обект, на който е работил. Той бе задържан няколко дни по-късно след мащабна акция, в която участваха близо 200 полицаи и барети.

Аналогичен бе случаят на пловдивския затворник Георги Танчев - Манджата, който се отклони от външен работен обект на 10 април. Манджата бе открит и прибран за доизлежаване на присъдата си при строг режим след над две седмици. 

Хората от района са озадачени от бягството на арестанта от Трето районно управление. Реакцията им вижте във видеото на ТРАФИК ТВ:

Очаквайте подробности!