Прокуратурата изведе с белезници от общината в Божурище кметът Георги Димов, който като видя медиите се поизантересува дали снимките му ще излязат добре.

"Вярвам изцяло на държавата и на всяка една институция, която извършва проверката. Моята борба е максимално бързо да приключи всичко, да се установи моята невинност и разбира се да се залавям за работа, защото изключително много работа ме чака… Ще кажа и друго, един успешен кмет като мен, който за 4 години променя цяла община, опозицията като действие може да приложи единствено това. Нямам притеснения", каза той.

На въпрос дали с това задържане му провалят кампанията за местния вот наесен, градоначалникът отвърна: "Надявам се когато следствените органи си свършат работата, всичко това да се окаже едно излишно действие".

След кмета, с белезници от общината излезе и Габриела Дончева, която е зам.-кмет, отговаряща за проектите, обществените поръчки и общинската собственост на Божурище.

Пред TrafficNnews служители на общината коментираха, че зад акцията стои доскорошният шеф на Общинския съвет в Божурище Георги Димитров, който възнамерявал наесен да се кандидатира за кмет на градчето, подкрепен от структури на АБВ.

 

Далаверите в Божурище: 4 имота за 8 млн. лева – продадени за 160 бонаПрокуратурата задържа трима – кмета, зам.-кмета и длъжностно лице от общината

Спецпрокуратурата в кметството в Божурище – финансови далавери!Специализираната акция е срещу кмета на града Георги Димов, научи TrafficNews

Именно Димитров е и човекът, подал сигнала в спецпрокуратурата за кметските търгове на земите.

4 поземлени имота – частна общинска собственост са били продадени с нерегламентирани търгове в Божурище, обяви днес зам.-главният прокурор Иван Гешев. За 80 декара са получени 160 хил. лева.

"По принцип цената им е по 40-50 евро на квадрат. Особено на мястото, където те са. Цената за която е трябвало да бъде продадена е около 8 милиона", посочи Гешев.

Четири купувача са придобили апетитните терени - три търговски дружества, едното е свързано с бащата на кмета Георги Димов, а останалите имат взаимовръзки с местната администрация.

Четвъртият купувач е висш магистрат, следовател от Националната следствена служба, поясни Гешев.