4 поземлени имота – частна общинска собственост са били продадени с нерегламентирани търгове в Божурище, обяви зам.-главният прокурор Иван Гешев. За 80 декара са получени 160 хил. лева.

"По принцип цената им е по 40-50 евро на квадрат. Особено на мястото, където те са. Цената за която е трябвало да бъде продадена е около 8 милиона", посочи Гешев.

Четири купувача са придобили апетитните терени - три търговски дружества, едното е свързано с бащата на кмета Георги Димов, а останалите имат взаимовръзки с местната администрация.

Четвъртият купувач е висш магистрат, следовател от Националната следствена служба, поясни Гешев.

По думите му към момента е известен само за един случай, а и за него са събрани доказателства. Отделно имало и дребни нарушения, като например това, че търговете за въпросните имоти не са били публични.

Припомняме ви, че в началото на годината шефът на общинския съвет на Божурище - Георги Димитров обвини кмета Димов, че дискредитира ГЕРБ, защото продал общинска земя на безценица в центъра на града.

Спецпрокуратурата в кметството в Божурище – финансови далавери!Специализираната акция е срещу кмета на града Георги Димов, научи TrafficNews

"Тази дата за акцията е планирана още преди месец, но няма общо с изборите", коментира още Гешев.

Към момента се разпитват само хора на територията на община Божурище.

За 24 часа ще бъдат задържани кметът на Божурище Георги Димов, зам.-кметът и още едно длъжностно лице.

Зам-главният прокурор коментира, че в повечето малки градове всички се познават и има оплетен кръг от зависимости.

"Принципната ситуация в страната е, че се краде много и нагло, и затова се намираме на това положение. Явно кметовете по страната, въпреки многобройните разследвания до момента, продължават да не разбират, че ако познават местния прокурор или местния шеф на полицията, вече не са във възможност да ги логистират. Няма какво да се лъжем, че в повечето малките градове всички се познават", коментира Иван Гешев.