Който е посетил ресторант "Вивалди" в Пловдив, със сигурност вече е влюбен в телешкото от селектирани породи, прошутото,  биволската моцарела, дивата риба. И в невероятния сладолед, разбира се! Но едва ли си е представял, че изненадите тепърва предстоят. Защото Рафаеле - шеф готвачът и собственик на ресторанта, е неудържим. Той не се задоволява само да ви е вкусно - трябва и да ви е забавно...

Точно по тази причина през последните дни в лятната градина на ресторанта се появи ТО! Барбекю с уникални възможности, работещо и на газ, и с дървени въглища, като грил и като фурна, което хем има жар, хем месото може да се опушва... Казано просто - може да направи всяко едно месо невероятно вкусно и крехко!

А ако месото е малко маслено и много крехко, от черно прасе, специфично за Южна Италия, и гледано свободно, не по-голямо от 90 кг, когато е било заколено, и био 100 процента... тогава нещата стават още по-вкусно предизвикателни и ароматно-апетитни! Но и това не е всичко! От следващия петък - точно на Илинден, клиентите на "Вивалди" ще имат възможността също да готвят!

"На нас вече не ни стига всичко да правим пред клиентите, те да виждат какво слагаме в едно ястие, как го приготвяме... Наличието на това BBQ ни дава възможност да направим това готвене различно и по-широкоспектърно. Съоръжението ще бъде атракция за нашите гости, пък и по този начин това не е правено от колеги. Такъв формат е различен - от една страна клиентите се докосват до характерната италианска кухня, която ние така или иначе предлагаме, наблюдават цялостния процес, а от друга, участват в това нещо! Което е много привлекателно и зареждащо", споделя очакванията си за новата инициатива Рафаеле.

А причина за оптимизма му има! Съвсем наскоро той и неговият ресторант на пъпа на Пловдив бяха домакини на кулинарен уъркшоп, на който представители на 30 държави, обявени за Европейска столица на културата, сготвиха храна от два континента. Тогава за първи път в Пловдив гостите имаха възможност сами да приготвят храната си с помощта на едни от най-добрите шеф готвачи на различни ресторанти. 

Тогава Рафаеле разказа на гостите си накратко за традициите в готвенето, които е пренесъл от Италия в България. Самият той живее в страната ни повече от 30 години, а ресторантът е начинът му да докосне повече хора до различното в италианската кухня. А то е доста съществено, твърди шеф готвачът. Италианската кухня, за разлика от всички други кухни, се готви много бързо, запазва се вкусът на основното ястие - месото, то се чувства осезаемо, не се правят разни маринати за 24  - 36 часа, които поемат миризмата на различни подправки.

"Трябва да се чувства миризмата на месото, а това се прави, когато... месото е хубаво. Когато не е - тогава то трябва да се "покрие" с подправки", твърди Рафаеле. 

Италиански колбаси, италиански стекове и качествено месо, което можете сами да приготвите както на скара, така и в различни италиански изкушения - това ще се случи на специалната месна вечер "Клиенти готвят във Вивалди" в Пловдив на 20 юли, Илинден. Супер професионалното BBQ, което превръща всяко едно месо в невероятно изкушение, крехки пържолки от черно прасе, неустоими свински ребърца, прясна риба и ястия с любимата паста... такава ще е кулинарната музика на "Вивалди" следващия петък в реновираната лятна градина на ул. "Лейди Странгфорд №4".

Не мислите да пропуснете, нали?