Проблемите с най-горния слой на хидроизолацията на съоръжението за милиони Пеещите фонтани отново се появиха, видя репортер на TNS.bg.  Фонтанът бе зазимен през последните няколко месеца и се извършваха ремонти по дъното му, те обаче очевидно не са дали ефект.

Фонтанът вече се пълни с вода и се очаква най-скоро време да заработи с целия си блясък, но парчета от горния слой на хидроизолацията продължават да се люпят. Из цялото дъно личат кръпки, но люпенето на фонтана продължава. Дори върху ремонтирания участък се вижда как слоя е напукан и е започнало люпене и по него.  

Припомняме, че след скандала около състоянието на фонтана от Общината заявиха, че проблемните участъци са заради нестриктно изпълнение на процеса от работниците при строителните дейности.  Причината – хвърляна е негасена вар върху хидроизолацията на съоръжението.

Дали сега фирмата изпълнител, която ремонтира съоръжението, е свършила изрядно дейностите, или отново има некачествено изпълнение, ще отговорят от градските власти.