Най-малките пациенти в УМБАЛ „Свети Георги” бяха посетени днес от дълго очакван гост. Президентът Румен Радев даде официален старт на кампанията „Българската Коледа”. Веднага след официалната част, той се качи в "Детска хирургия", за да се запознае с малчуганите, които почти цяла нощ не са спали от вълнение. 

Най-нетърпелив бе 8-годишният Гошко. Със снимка в ръка и треперещ от вълнение той пръв чакаше президента на вратата. От както бе разбрал, че Радев ще идва това е било тема номер едно за малчугана, който е пациент в отделението.

„Знам, че длъжността на президента е много важна и трудна задача. Аз имам телефон и съм готов да му помагам”, споделя детето преди визитата на важния гост.

„Благодарим му, че помага на всички болни деца”, завършва Гошко. Той бе подготвил и много въпроси към Радев, но ще ги сподели само на него.

Развълнувана бе и Деси. Тя е на 10 години от Пловдив и също е пациент в отделението.

„На всички деца трябва да се помага. Коледа един от най-важните празници. Благодарим на президента, че помага”, каза момиченцето.

Както по-рано днес TrafficNews.bg съобщи, Румен Радев днес даде началото на 15-ата поред благотворителна инициатива "Българската Коледа". Държавният глава направи това в най-голямото лечебно заведение в България УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив.

През изминалата кампания са били събрани средства в размер на 2 650 000 лв. Със 700 000 лв. ще бъдат подпомогнати 477 деца, а с останалите 1 800 000 лв. ще бъде закупена апаратура за 30 лечебни заведения.

Тазгодишната кампания ще е под мотото "В подкрепа на спасения детски живот". 

Ето какво каза Гошко пред камерата на TrafficNews.bg: