„Реколта” от хероин за над 200 хиляди лева са изкопали криминалните полицаи в габровското село Гергине. МВР пусна снимки как се вадят наркотиците от двора. Според справка един килограм хероин се търгува на пазара между 35 и 40 хиляди лева, а кокаинът – между 70 и 80 хиляди лева.

По време на спецакцията, за която TrafficNews съобщи по-рано, разследващите са открили заровена дрога в пластмасови кутии. Хероинът бил разпределен в 18 пресовки – 10 в едната кутия и 8 в другата, а после заровен на над 40 сантиметра дълбочина. За да бъде още по-добре маскирано скирвалището, върху пръста били поставени и нацепени дърва.

Тайникът бил посочен от арестувания 63-годишен мъж от Габрово, който бил в комбина с 48-годишния турски гражданин Ибрахим Юзил. Дрогата от разработения канал  се пласирала основно в пловдивското гето Столипиново.  Габровецът бил хванат пред къщата си, а в краката му в колата е намерен още един пакет  с 1 килограм кокаин. Същият е задържан за 72 часа. В понеделник Окръжна прокуратура Пловдив ще му поиска постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Оказва се, че габровецът и задържаният в Пловдив Ибрахим Юзил са стари приятели от съвместния престой в турски затвор. През 2014 година 63-годишният българин  е бил хванат на КПП Капъкале с 11 килограма хероин, предназначени за внос у нас. Мъжът е бил съден и е излежал 5 годишна присъда в затвора. Именно там е срещнал Юзил, с когото са завъртели бизнеса с дрога у нас.

Дюнерджията, пласирал хероин в Столипиново, и снабдителят му лежали заедно в турски затворДрогата била заровена в двора на къщата на габрвеца, открили и пушка в дома му

Ролята на Ибрахим била да препродава доставената от Габрово дрогата в ромския квартал на Пловдив. Именно по време на сделка, той е бил спипан. Стоката – 257 грама хероин, е била предназначена именно за двете фризьорки.

Към този момент от разследването не са установили от къде е дошла дрогата и за къде е била предназначена останалата част от нея.

ВИДЕО от акцията може да видите в следващите кадри: 

Фризьорки и собственик на дюнерджийница са спипаните с дрога в СтолипиновоСъдът остави в ареста турския гражданин Ибрахим Юзил, който бил заловен по време на сделка с Елена Тодорова и Селвет Хюсеин