Клиенти на петролният бос Емил Власов, арестуван за търговия с контрабандно гориво и пране на пари, го издирват и днес, предаде репортер на TrafficNews.bg

На една от бензиностанциите, които Емил Власов стопанисва, тази до Колодрума, пловдивчанин издирваше задържания бос. Той разказа, че преди седмица е докарал цистерна с гориво на Емил и от тогава не го виждал и чува.. Обектът днес бе затворен, както и автомивката към него. По информация на TrafficNews.bg въпросната бензиностанция е била собственост на задържания Власов. Обектът също е бил претърсван по време на мащабната акция във вторник. След това бензиностанцията е била затворена.  Персоналът липса, а хората в района разказват, че не са виждали бензинджиите от няколко дни.

Полицаи пък бяха окупирали другия обект на територията на Митническия терминал. Там във вторник екипите, включващи наблюдаващите прокурори, разследващи от Икономическа полиция при ОД на МВР – Пловдив, служители от ТД „Национална сигурност” – Пловдив, откриха нелегално гориво, пари и отчетни книги. Вратите и колонките бяха запечатани.

По информация на прокуратурата Емил Власов е действал чрез поставени лица. Те са въртели бизнеса под негово ръководство, както в Пловдив, така и в Хасковска област.  Колонките и апаратите в бензиностанциите не са били свързани с НАП и така нелегалният бизнес е ощетил държавата за 750 хиляди лева. Схемата е действала от началото на годината.

Както TrafficNews.bg съобщи, четири бензиностанции са били ударени при мега акция на полиция и прокуратура на 14-ти срещу 15-ти. В момента на акцията в тъмните часове униформените са заварили цистерни, които са зареждали бензиностанциите с безакцизните горива. В сейфовете пък полицията е открила и 750 хиляди евро, както и 400 хиляди лева в различни валути.

Власов е бил арестуван за пране на пари и укриване на данъци. С него в ареста е и пловдивчанката Вася, която е обвинена в пране на пари.