Децата имат смели мечти. Те мечтаят да станат супергерои, полицаи, принцеси и други персонажи, които да си бият със злото и несправедливостта сред хората. Не всички деца обаче са толкова смели в мечтите си. Някои мечтаят единствено да бъдат като другите деца. Да тичат, да скачат, да карата колело… да ходят. Случаят с 3-годишния Никола от Пловдив е именно такъв. След раждането си той е като всички останали деца, докато родителите му не чуват страшната диагноза на четвъртия му месец при случаен преглед при невролог.

Тогава лекарите съветват майката на детето да го остави в дом, защото е млада и ще има други деца. Диагнозата е детска церебрална парализа. Оттогава до днес бащата на Никола не се е появил .   

След десетките прегледи и ходене по мъките, майката на детето среща само отрицание и мнения, че диагнозата е доживотна и детето няма да проходи. Напористата майка обаче не се отказва и намира лекар, който й вдъхва надежда.

Той обещава, че ще вдигне детето на крака след няколко операции, но този момент детето вече е преживяло 10.

Никола вече седи самостоятелно, опитва се да пълзи, задържа се за секунди изправен. Борбеното дете има целия потенциал да го направи, тъй като ментално той отговаря на възрастта си . Говори добре, посещава редовно логопед и психолог . Но рехабилитацията в България не е на ниво. Семейството е получила оферта от полска клиника. Един курс на лечение там е на стойност около 6500€, средства извън възможностите на семейството.  

„Никола е моето най-голямо щастие на света и ще се боря с всички сили той да пребори състоянието си ! Синът ми обръща глава след всяко дете, което минава с колело покрай нас и гледа замечтано след него. Болката и сълзите са цената за неговото детство. Моля Ви, приятели, с цялото си майчино сърце. Нашето момченце има нужда от вашата помощ, за да промени съдбата си и да не бъде прикован в омразната ни количка”, пише майката на Никола.

Всеки, който има възможност да помогне на Никола може да го стори на:

Дарителска сметка  в Уникредит Булбанк 

IBAN: BG22UNCR70001522564636 

BIC : UNCRBGSF 

Титуляр:  Никола  Димитров 

PayPal:  za_da_ima_detstvo@abv.bg

TNS.bg