Ледът се пропука, г-да съдебни заседатели! В рамките на един ден пловдивският съд постанови две оправдателни присъди по дела с висок обществен интерес. След като в ранния следобед Апелативен съд оправда д-р Петър Кузманов след 9-годишна сага, преди минути състав на Окръжен съд с председател Светлана Станева постанови оправдателна присъда за бизнесдамата Надежда Минчева.

След 9-годишна съдебна сага: Оправдаха президентски племеник за лекарска грешкаАпелативен съд обяви д-р Борис Кузманов и колегата му Кунчев за невинни

Тя бе оневинена и по двете обвинения за подкуп - за 3000 и 1200 лева, даден на бившия кмет на Куклен Костадин Павлов. По делото Минчева бе защитавана от председателя на адвокатската колегия Стефан Левашки. 

Той самият също бе оправдан по обвинението за подкуп, но получи 3 месеца условно за престъпление по служба. 

Това е втора оправдателна присъда за Минчева, която бе обвинена и за това , че е  подкупила с екскурзия до остров Пукет бившата  кметица на район „Централен“ Райна Петрова. Впоследствие обаче Апелативен съд отмени оправдателната присъда и го върна на Окръжен съд. 

Прокуратурата  обвини Минчева е давала пари на кмета, срещу което той да уреди общината да сключи договори за доставка на храни за обединеното детско заведение и домашния социален патронаж именно с нейната фирма – „Надежда 2000“ ЕООД. Според обвинението веднъж е бил даден подкуп от 3000 лв., а след това – от 1200 лв.