Истински кошмар,  чийто сюжет би ужасил дори и холивудските сценаристи на хорър филми,  се натъкнаха природозащитници в Кършияка. Психично болен мъж коли бездомни кучета и след това храни прасетата си с тях.  В двора на къщата, в която са извършвани зверствата навсякъде са разхвърляни трупове на животни.  

За потресаващата гледка на 30 болни кучета от краста зад Окръжна болница писахме няколко пъти. Нашата читателка заедно със Зооветеринарния комплекс успя да изкара голяма част от кучетата,  които се скитаха около нерегламентираните сметища зад болницата. Те не са успели обаче да спасят всички четириноги.

Мъжът, който отглежда прасетата до Пловдивския университет, е на видима възраст около 40 години. Той имал психично заболяване, а според роми, които живеят в близост, той е бивш ветеринар.

От общинския кучкарник обясниха, че там са ходили десетки пъти с полиция и служители на Общинския инспекторат. Спасявани са бездомни кучета и са писани постоянни предписания и актове, но мъжът ги хващал и късал.

„Аз имам жълта книжка, нищо не може да ми кажете”, казвал мъжа, обясниха от Зооветеринарния комплекс. Те не можели да влязат в двора на психаря, тъй като е било частна собственост и така взимали кучетата, които били около двора.

След това обаче вехтошаря обикалял града и събирал нови бездомни кучета. Освен с кучета, той е хранил прасетата и с други умрели прасета.

Природозащитници, сред които и англичанката Мишел Колиндж, се натъкнали случайно на потресаващата гледка.

От инвентара в двора се вижда как психаря убива кучета, разчленява телата им, дере кожите им и хвърля вътрешности и кокали из целия двор, където живеят и прасетата му.

Хората от Help Bulgaria Street Cats and Dogs успели да спасят 6 от кучетата, които са в изключително тежко положение. те са публикували и снимки от зверската гледка във Фейсбук.

В момента на място има полиция, а Окръжна прокуратура са разпоредили проверка на Трето РУ.   

Още по темата ТУК

Предупреждаваме, че снимките не са подходящи за хора със слаби нерви:


 

Снимки: Help Bulgaria Street Cats and Dogs

 

Още новини четете ТУК

TNS.bg