Андон Митев и Георги Лазаров, които пребиха и душиха 94-годишната баба Дона от Ръжево Конаре, искат на свобода, предаде репортер на TNS.bg. В момента Окръжният съд гледа мерките за неотклонение на двамата мъже, които измъчваха възрастната жена. Тя е със сътресение на мозъка, контузии по тялото, гръдния кош и синини по крайниците.

„Състоянието на жената говори за жестокост, при това брутална, при нападението им без видима причина. Престъплението е било възможно без сила“, заяви в залата зам.-окръжният прокурор Галина Андреева.

Двамата цигани са набелязали жертвата, защото къщата е в края на населеното място, проучвали са кога получава пенсията и са наблюдавали къщата. Единият от обвиняемите сам е направил маска и ръкавици, за да не бъдат хванати. Укрили са и веществени доказателства. Те са имали ясното съзнание, че няма да намерят много пари.

Защитата на Андон изтъкна, че той има две деца и е съдействал на разследването. Той иска парична гаранция от 500 лева или подписка.

„Каквото и да кажа знам, че съм виновен“, заяви обвиняемият.

Защитата на Георги Лазаров изтъкна, че той е реабилитиран и има само една взломна кражба, за която е изтърпял наказанието си. Нямало опасност да се укрие и се разкайва за случилото се. Той също поиска домашен арест или подписка и обеща, че повече няма да прави подобни неща.

„Тези оправдания са като в детската градина. Това за мен е паразитно съществуване, което не следва да се толерира на фона на зачестилите случаи на насилие над възрастни хора“, заяви Галина Андреева.

Още от делото ТУК

Всичко за случая ТУК 

Очаквайте подробности!