Тялото на убитото от майка си момиченце - Анка, било покрито с множество кръвонасядания. Това стана ясно днес в Пловдивския апелативен съд, където магистратите разгледаха молбата на Гергана да бъде пусната с по-лека мярка за неотклонение.

По думите на прокурора, тройната съдебномедицинска експертиза показва, че детето е починало вследствие на задушаване. В документите се посочва още, че по тялото и главата на момиченцето са констатирани множество охлузвания, отоци и кръвонасядания: овално кръвонасядане в областта на веждата, подобни зад ухото и под брадичката, охлузвания по крайниците и 4 кръвонасядания под мишницата.

Според държавното обвинение това сочи, че детето системно е било бито.

„Действала е с умисъл. Тя е съблякла момиченцето по памперс и го е оставила умишлено в изоставения двор. Гергана не е искала детето си и това може да се потвърди от показанията на бащата – Янко Симеонов. Другите свидетели също твърдят, че за Гергана Анка е била бреме и тежест”, посочи прокурорът.

Защитникът на Благоева отново не бе съгласен с думите на обвинителя. Според него клиентката му не е искала умишлено да убие рожбата си, а да помогне.

Той настоя отново за психиатрична експертиза, тъй като за него тя не е била в стабилно психическо състояние по време на деянието.

И този път съдиите не се смилиха над 18-годишната майка. Те окончателно определиха най-тежката мярка „задържане под стража”.