Дейностите по отваряне на улица „Света гора” вече започнаха . Тротоарната настилка и паветата вече са премахнати от машини, като се очаква скоро пътната връзка да бъде готова.

Както TrafficNews.bg съобщи улицата ще бъде отворена за движение откъм „Иван Перпелиев”, която ще изпълнява ролята на премахнатото ухо. По този начин ще се свържат булевардите “Княгиня Мария Луиза” и „Цар Борис III  Обединител”.

През последните дни обаче, жителите в района и ръководството на близкото училище ПГ по Битова техника се противопоставиха на решението на районната администрация. Според хората в района, с отваряне за движение на улицата ще се затрудни паркирането. Родители на гимназисти пък се притесняват от инциденти.

Оказва се обаче, че до кмета на район „Централен“ – Георги Стаменов не е постъпила нито една жалба.

„Ще се погрижим за сигурността на учениците. По продължението на тротоара ще се монтира пана, оградни съоръжения. Освен това ще се въведе и ограничение на скоростта от 30 километра в час”, заяви Стаменов.

Очаква се целият район около ДКЦ 1 в района на Понеделник пазара да  бъде променен. Паркингът пред поликлиниката ще бъде премахнат, а паркирането ще бъде успоредно на тротоарните площи.  

Предвижда се и улица "Петко Р. Славейков" да е еднопосочна от Понеделник пазара към Източната порта. Очаква се улица „Иван Перпелиев“ да стане еднопосочна с движение към „Митрополит Панарет”.

 

Прекарват нова пътна връзка в центъра на Пловдив, минава през паркинга на Цар КироОтварят за движение улица „Света гора” покрай хотела на циганския барон