28-годишният арменец , който е стрелял с газов пистолет в Слънчев бряг, е свързан с т.нар. "арменска бригада" от Пловдив, научи TrafficNews.bg. Петима души бяха задържани заради стрелбата в курорта днес сутринта. Стрелецът и негов сънародник се скарали с трима българи, заради момиче. 

Според източници на TrafficNews.bg Рейндж Ровър-ът е собственост на лизингова къща на пловдивски бизнесмен, но според запознати го карали арменците.

Свадата избухнала близо до хотел, иззети са записи от видеокамери в района и са разпитани очевидци за установяване на причината за нея.

Арменецът притежава паспорт от Руската Федерация, но има статут на постоянно пребиваващ у нас, в Пловдив. Той бил с друг арменски гражданин, на 36 години.

Преди три години след стрелба с газов пистолет зад  Търговски център "Халите" в центъра на Пловдив бе задържан 19 -годишен арменец.  Той извади пистолет след спор за паркомясто. През последните две години обаче той не се е замесвал в криминални инциденти. 

На 8 декември миналата година друг член на "бригадата" нападна с нож 27-годишния инструктор по карате Иван Калоферов /27/.

Снимка : Флагман

Още новини ТУК

TrafficNews.bg