Шофьорът на едно от двете БМВ-та, които си спретнаха гонка с полицията на булевард „България” в неделя, е бил спипан от униформените. Малко след кръговото на Панаира водачът бил спрян от преследващата го астра със син буркан, научи TrafficNews.bg. На място рейсърът е бил санкциониран с акт за опасно шофиране. 

Другият бързак се е изплъзнал от преследващата го кола на КАТ. Униформените обаче са успели да запишат номера на немската машина, водачът е установен и скоро се очаква той да бъде привикан в администрацията на Пътна полиция.

Новата модерна камера е уловила двамата гонкаджии, тъй като скоростта, с която са се преследвали по булеварда, е над разрешената за пределите на града.

За тези си своеволия двамата водачи могат да се простят с книжките си и да платят солена глоба.

Припомняме, че двете черни БМВ-та си спретнаха гонка с органите на реда по време на BMW Festival 2018. На излизане от Панаира, водачите дадоха пълна газ на возилата си по булевард „България”, а след тях тръгна намиращата се наблизо патрулка. 

Зрелищна гонка край панаира: Патрулка преследва две БМВ-та СНИМКИКолите се движеха с бясна скорост, а целият квартал се огласи от рева им

След многократни сигнали на жителите под тепетата пловдивската полиция взе на мушка организаторите и участниците в така наречените гонки. Неведнъж или два пъти се провеждаха тематични акции, на които бяха арестувани мнозина любители на високите скорости.

Четирима са в ареста след мащабната акция за гонки в ПловдивПолицаите са вкарали свои агенти под прикритие между състезателите на Кукленско шосе

При една от операциите на МВР бе арестуван и синът на собственик на пловдивски хотел, който се състезавал на Кукленско шосе заедно със свой приятел.